Omega-3 si activitatea cerebrala

Acizii grasi omega-3 fac parte din categoria grasimilor bune. Acestia nu pot fi produsi de catre organismul uman la nivel celular, cu exceptia celora produsi de laptele matern si transmisi copiilor in timpul alaptarii.
Acesta este motivul pentru care trebuie acordata o atentie speciala alimentatiei, fiind practic singura cale prin care putem asigura organismului nostru cantitatea necesara  de omega-3, atat de importanta pentru buna functionare a organismului si pentru o stare de sanatate buna.Ulei din ficat de cod LYSI
Principala sursa de acizi grasi omega-3 este carnea de peste, la care se adauga nucile, ouale, lactatele, fasolea boabe, nautul, semintele de in, etc. Pentru un aport amplificat se recomanda administrarea suplimentelor cu omega-3.
Una dintre functiile acizilor grasi omega-3 este influenta pozitiva pe care o au asupra activitatii cerebrale. Fara aceste grasimi polinesaturate activitatea la nivel cerebral este mult diminuata si are urmari grave in timp.

Pentru copii importanta aportului de omega 3 este vizata inca din viata intrauterina. Un aport optim va ajuta micutul sa-si dezvolte firesc procesele de crestere, sa-si manifeste capacitatea de coordonare la timpul potrivit, fara intarzieri.
Odata crescand, copiii vor avea nevoie de o dieta bogata in acizi grasi omega-3 pentru o activitate cerebrala normala, ce-i va ajuta sa se concentreze, sa asimileze informatiile si sa-si dezvolte abilitatile. Un deficit de omega-3 poate fi raspunzator de aparitia dificilei ADHD-hiperactivitatea, de o stare de agitatie, nervozitate si oboseala nejustificate.
Activitatea cerebrala a adultilor este sustinuta prin consumul de omega-3, ajutand la reducerea nivelului proteinelor amiloide, raspunzatoare de aparitia bolii Alheimer, diminuand semnificativ riscul instalarii dementei si marind  capacitatea de memorare, invatare si de rationament, in general.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/acizii-grasi-omega-3-si-activitatea-cerebrala.html
 

Scrie un comentariu